algemene info - Sint Jan Berchmans basisschool Avelgem

Hoofdmenu:

onze school
Onze school bevindt zich in Avelgem.

Avelgem ligt in het zuiden van West-Vlaanderen (België) tussen Kortrijk en Oudenaarde en heel dicht bij de Kluisberg en de Kwaremont. Wij wonen in een landelijke gemeente langs de Schelde.

Avelgem bestaat uit Kerkhove, Waarmaarde, Avelgem, Outrijve en Bossuit. (ongeveer 10 000 inwoners)

Wil je meer weten over Avelgem surf dan naar de gemeentelijke website
Onze school telt 451 leerlingen. 33 leerkrachten dragen zorg over deze kinderen. Onze school leunt aan bij een secundaire school voor algemeen vormend onderwijs.

Wij werken met een jaarklassensysteem. Waar mogelijk wordt binnen de klas gedifferentieerd. Ook zorgverbreding is een extra troef op onze school. Meerdere keren per jaar worden er klasoverschrijdende activiteiten en projecten georganiseerd. Wij beschikken over een zorg-en ICT coördinator. Onze school beschikt over de labels: 'sportieve school', 'digitale school', 'groene school', 'oudervriendelijke school' en die krijg je niet zomaar.
Hoe bereik je onze school ?

Je komt vanuit de richting Kortrijk-Zwevegem: (N8) Je volgt de Stijn Streuvelslaan. Dan eventjes richting Doornik (Doorniksesteenweg) en na zo'n 100 meter naar links. Dit is de Leopoldstraat. Rechtover het kinderdagverblijf is een parking. De ingang van de school bevindt zich in het kleine straatje.
Richting Oudenaarde: Je komt automatisch in het centrum van Avelgem. (N8) Aan de verkeerslichten vervolg je de Doorniksesteenweg. Na een grote bocht vervolg je nog 100 meter richting Doornik en dan ga je links de Leopoldstraat in.
PS.: De naam Kloosterstraat zal je op geen enkele kaart of GPS vinden !!!