onze school praktisch - Sint Jan Berchmans basisschool Avelgem

Hoofdmenu:

info voor lln/ouders
Onze school PRAKTISCH

(Hier staan een aantal praktische afspraken gebundeld. U kan alles uitgebreid terug vinden in ons schoolreglement)

directeur: 0477/76 19 59

www.vbs-avelgem.be

mail: directie@vbs-avelgem.be

secretariaat: rosemie.verbeke@sgvincentius.be

De school is telefonisch bereikbaar van 7.30u tot 18.15u

Onze zorgcoördinatoren zijn telefonisch te bereiken of per mail:
Zorg lager: Heidi Vannieuwenhuyze : zorg@vbs-avelgem.be
Zorg kleuter: Goedele D’Haene: zorgkleuter@vbs-avelgem.be

Begin en einde van de lessen:

De school is open van 8u05 tot 16u15.
De lessen beginnen stipt om 8u35 en eindigen om 15u55 (op vrijdag om 15u en op woensdag om 11u45)
De middagpauze start om 11u45 en eindigt om 13u10 (op vrijdag 13u15)
Wie voor 8u05 op school is gaat naar de opvang.
Vanaf 16.15u is er opvang tot 18.15u. (0,45 euro per begonnen kwartier, 1 euro opvang middag refter)
(Fiscale attesten beschikbaar voor opvang)
Vanaf 8.05u tot 8.35u is er dagelijks toezicht op de speelplaats.

Zieke kinderen:

Is je kind méér dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek dan is een medisch attest verplicht.
Is je kind minder dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is een briefje van de ouders voldoende. Zo’n briefje van de ouders kan slechts 4 keer per schooljaar.
Het spreekt voor zich dat kinderen die ziek zijn niet op school horen.

Prijzen:

Middagtoezicht 1 euro (fiscaal attest)
drankje €0,35
warme maaltijd kleuter: €1,95
warme maaltijd lager: €2,85
soep: €0,30
belegd broodje: €2,85
Tutti Frutti (fruit op woensdag): €4

Er wordt op school enkel water, melk, chocolademelk, yoghurt en fruitsap aangeboden.
Drinken tussen de lessen kan altijd. Best hiervoor een drinkfles meebrengen. Alle klassen hebben drinkbaar water.
In de speeltijd geven we de voorkeur aan gezonde tussendoortjes. Een stuk fruit hoort bij een gezonde voeding !
Woensdag is fruitdag. Gelieve dan geen koek mee te geven !

Fluojassen

Op onze school is het dragen van een fluojas verplicht ! Graag een blijvende inspanning om de kinderen te motiveren.

Verjaardagen

Kinderen op onze school betalen een jaarlijkse bijdrage voor hun verjaardagsfeest. Elk jarig kind kan op het secretariaat een traktaat komen afhalen voor de klas.
Elke jarige kleuter kiest hier bovenop ook nog een geschenkje uit de geschenkenkast.
Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes worden niet op school uitgedeeld.
U kan op het secretariaat adressenlijsten bekomen zodat uitnodigingen in de brievenbussen kunnen worden gestoken.

Speeltijden

Voor de kleuterschool is de speeltijd in de voormiddag om 9u45
In de namiddag om 14u
Voor het lager is de speeltijd in de voormiddag om 10.40u en in de namiddag om 14.25u

Studie

Er is avondstudie van 16.30u tot 16.45u voor LO2-3
En van 16.45u tot 17u voor LO4-6

Gelieve uw kinderen op de correcte uren af te halen en niet tijdens de studie.

Speelplaats

Om het voor de leerkrachten overzichtelijk te houden op de speelplaats vragen we om in de Kiss en Go zone afscheid van de kinderen te nemen.
’s Middags is de schoolpoort open vanaf 12.45u. Gelieve uw kinderen niet vroeger te sturen.
De schooldeur wordt tijdens de lesuren afgesloten.  Enkel door aan te bellen, kan u dan de school binnenkomen.

Infomomenten start schooljaar

Bij de start van elk schooljaar is er voor elke leeftijd een infomoment in de loop van september en oktober.
De data per klas kan u vinden op de jaarkalender.

Benodigdheden start schooljaar

In principe wordt alles aangeboden door de school.  Bij het open moment in augustus kan u een lijstje meekrijgen met wat uw kind voor die klas nodig heeft.
Deze aankopen zijn niet verplicht, u kan alles gratis op school laten gebruiken.

Maaltijden

De warme maaltijden worden per maand opgesteld.  U kan de kalender telkens op onze website vinden alsook aan de deur van de inkomhal.
Kinderen die allergisch zijn aan bepaalde voedingsstoffen en die toch warm op school blijven eten, hebben een attest van de dokter nodig
alvorens de maaltijden kunnen worden aangepast.  U kan hiervoor bij de directeur terecht.

Zwemmen

Op onze school gaat enkel de lagere afdeling zwemmen (1x om de twee weken gedurende twee lesuren).
Uw kind neemt hiervoor een tasje mee naar school met een grote handdoek, een kleine handdoek, een badmuts, een badpak/aansluitende zwembroek.

Turnen

Vanaf het eerste leerjaar is een schoolt-shirt verplicht voor de turnlessen.  Uw kind kan die passen op het open moment van eind augustus of in de turnles.
U geeft uw kind een tasje mee naar school met sportschoenen of turnpantoffels, een paar witte kousen/sokken, een blauw of zwart shortje naar keuze en het schoolshirt.
Elke vakantie wordt de turnzak meegegeven naar huis zodat alles na de vakantie weer gewassen kan meegegeven worden naar school.

Heeft u nog meer vragen?  Raadpleeg het schoolreglement op onze website of neem telefonisch contact.