bootstrap website templates

ALGEMEEN

SCHOOLREGLEMENT

PRAKTISCHE INFO

Op zoek naar praktische info over:

zorg, lestijden, ziekte, speelplaats, verjaardagen, studie, zwemmen, turnen, maaltijden en de benodigdheden voor de start van het schooljaar?

Deze info vind je terug op onze praktische info pagina.

ALGEMEEN

Onze school bevindt zich in Avelgem.

Avelgem ligt in het zuiden van West-Vlaanderen (Belgiƫ) tussen Kortrijk en Oudenaarde en heel dicht bij de Kluisberg en de Kwaremont. Wij wonen in een landelijke gemeente langs de Schelde.

Avelgem bestaat uit Kerkhove, Waarmaarde, Avelgem, Outrijve en Bossuit. (ongeveer 10 000 inwoners)

Wil je meer weten over Avelgem surf dan naar de gemeentelijke website.

Onze school telt 477 leerlingen. 33 leerkrachten dragen zorg over deze kinderen. Onze school leunt aan bij een secundaire school voor algemeen vormend onderwijs.

Wij werken met een jaarklassensysteem. Waar mogelijk wordt binnen de klas gedifferentieerd. Ook zorgverbreding is een extra troef op onze school. Meerdere keren per jaar worden er klasoverschrijdende activiteiten en projecten georganiseerd. Wij beschikken over een zorg-en ICT coƶrdinator. Onze school beschikt over de labels: 'sportieve school', 'digitale school', 'groene school', 'oudervriendelijke school' en die krijg je niet zomaar.

SCHOOLREGLEMENT

Vormselvieringen 2019 in de pastorale eenheid Heilige Familie Avelgem:

zaterdag 27 april 2019

in Spiere: 14 uur vormselviering voor vormelingen uit Spiere-Helkijn

in Avelgem: 16.30 uur vormselviering voor vormelingen uit Kerkhove, Waarmaarde, Outrijve en Bossuit + andere randgemeenten.

Zondag 28 april 2019

In Avelgem: 10.30 uur vormselviering voor de kinderen die in Avelgem zelf wonen

Zaterdag 4 mei 2019

15 uur vormsel in Heestert